Small beginnings

Een creatief, een analist en een pragmaat in één team… Hoe is dit zo gegroeid? Dat is stapje voor stapje gegaan en al begonnen in 2013.

Toen Jeroen 16 werd en zijn moeder haar 50ste verjaardag vierde, wilde hij haar een origineel cadeau geven. Na urenlang online zoeken vond hij nog steeds niets unieks en persoonlijks wat hem enthousiast maakte. 

Toen kreeg hij een idee! Eerst met de fiets naar de bouwmarkt om latjes, lijm en een stanleymesje. Vervolgens twee grote foto’s printen van Carolien (Jeroen's zus) en hemzelf. Na wat verwoed snij-, knip- en plakwerk ligt er een ‘schilderij’ waarbij je Jeroen vanaf de linkerkant ziet en Carolien vanaf de rechterkant. De eerste Twimage is geboren. 

Jeroens moeder vond het fantastisch en hing de Twimage prominent op in de woonkamer. Ze kreeg ontzettend veel positieve reacties en veelvuldig de vraag: Waar heb je dit besteld?

An unexpected journey

Jeroen en Maarten kwamen elkaar tegen tijdens hun studie commerciële economie. In 2018 begonnen ze aan de minor ‘Ondernemen’. Bovenstaand verhaal passeerde bij het bedenken van het beste concept voor onze onderneming. Maarten zag eigenlijk direct allerlei mogelijkheden wat dit concept met zich meebracht. 

Houtsoorten werden getest, printmethodes geprobeerd en de juiste partners geselecteerd. Zo lukte het om een manier van produceren te vinden voor het maken van de Twimages op een ‘grotere’ schaal waarbij we kwaliteit kunnen garanderen. In de looptijd van deze mini-onderneming hebben we al een aantal 'schilderij-formaat' Twimages verkocht aan vrienden van vrienden en kennissen van kennissen. Hier exporteerden we zelfs al enkele items naar Italië en Bulgarije. De laaiend enthousiaste reacties inspireerde om door te gaan en bovendien is zo de droom van Jeroen en Maarten realiteit geworden: Een eigen bedrijf.

For a few dollars more

Na het afronden van de studie en wat opgebouwde (externe) werkervaring kwam er eigenlijk redelijk onverwacht weer een aanvraag binnen. Maar dan voor 2 Twimages van 3 x 1.2 meter! Dit was de aanleiding om met de verkregen kennis en het opgebouwde netwerk een stap omhoog te zetten. Vanaf nu wilden we grote custom Twimages realiseren als eyecatcher voor interieurs. Maar toen kwamen we in contact met investeerder Erik.

Zijdelings noemden we in onze eerste gesprekken dat klanten wel eens vroegen: ‘zijn de Twimages ook akoestisch’? Dit was precies wat voor Erik om hierin te duiken. Toen bleek dat de behoefte aan akoestische beleving volop aanwezig is, hebben we besloten om hier verder op in te zetten en is Erik onderdeel van het bedrijf geworden. De ontwikkeling van een geluidsabsorberende Twimage was snel genoeg gestart. Na de ontwikkeling en het testen ervan in een laboratorium bleek dat het aan uitzonderlijk goede prestaties voldeed. Hoog tijd om de eerste klant te verwelkomen voor dit concept.

A sound future

Bij het verdiepen in de akoestische markt hebben we ons daar eigenlijk ook aan verbonden. Er is nog erg veel te doen in het verbeteren van de beleving van werk- en leefomgevingen en zo bij te dragen aan het welzijn van mensen. We willen daar invullingen aan geven door de ontwikkeling van esthetische akoestische concepten waarbij er geen concessies gemaakt worden in het ontwerp. En wanneer het binnen een kader valt ontwikkelen we een custom oplossing die opgaat in zijn omgeving.

Daarom ontwikkelen we een breed scala aan aantrekkelijke en technisch gefundeerde akoestische oplossingen om steeds verder te kunnen in onze dienstverlening. Wil jij samen met ons een concept ontwikkelen? Neem contact op!

Twimage - Akoestiek & Design